Refakat Politikamız ve Refakatçi Kuralları
12 Ocak 2022

Refakatçi Kuralları

•    Hastanemizde refakatçilerin kalması için uygun koşullar sağlanmıştır.
•    Yoğun Bakım Ünitemizde refakatçi uygulaması yoktur.
•    Hastanıza refakatçi gerekip gerekmediği konusunda doktorunuz sizi bilgilendirecektir.
•    Refakatçilerin hastanemizin tüm kurallarına uyması beklenmektedir.
•    Refakatçilerin hastalarının bakımına sadece doktorun ve hemşirenin izin verdiği ölçüde yardım etmesi beklenmektedir.
•    Refakatçinin, hastanın güvenliği açısından doktor ve hemşirelerin bilgisi dışında her hangi bir uygulamada bulunması yasaktır.
•    Hemşirelerce verilen hasta bakım eğitimi kurallarına uymalıdır.(El hijyeni, düşme riski eğitimi)
•    Hastane idaresinin belirlediği refakatçi önlüğünü giyecektir.
•    Hastasının yanından ayrılacağı durumda ve refakatçi değişimlerinde hemşireye haber vermelidir. Refakatçi yaka kartını takacaktır.
•   Size ve hastanıza huzurlu bir ortam sağlayabilmemiz için, hasta odası ve servis koridorlarında yüksek sesle konuşmamanız, gürültü yapmamanız gereklidir. Ayrıca odalarınızda bulunan televizyonların başkalarını rahatsız etmeyecek şekilde kullanılması gerekmektedir.
•    Refakatçi değişimlerinden servis hemşireleri haberdar edilecektir.
•    Refakatçiler ilgili hekim ya da hemşire istemi dışında, hastaların hastane dışına çıkarmayacak veya yatağını değiştirmeyecektir.
•    Refakatçiler, hekim ya da hemşireye danışmadan hastaya hiçbir müdahalede bulunmayacak, yiyecek, içecek vermeyecektir.
•    Refakatçiler hastane içinde tütün ve alkol kullanmayacaktır.