HİMSS Eurasia 2021 Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri konferansı ve HIMSS 6 Ödül Töreni
28 Eylül 2022

WhatsA (2).jpeg

16-19 Kasım 2021 tarihinde Antalya Asteria Kremlin Palace otelde HİMSS Eurasia 2021 Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri konferansı ve fuarı düzenlendi.

Konferansa Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin KOCA, Bosna Hersek, Kırgızistan, Filistin, Namibya, Tacikistan ve Azerbaycan Sağlık Bakanları da katıldı. Toplantı Sağlık Bakanı Yardımcımız ve kongre Başkanı Dr. Şuayip BİRİNCİ’nin açılış konuşması ile başladı. Dr. Şuayip BİRİNCİ konuşmasında “E-nabız, 55 milyondan fazla kullanıcı ile dünyanın en büyük kişisel sağlık kaydı sistemidir.” dedi.

Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin KOCA yaptığı konuşmasında “ Bu millet, geliştirdiği her hayırlı hizmet tüm dünya ile paylaşmaya her zaman hazırıdır” cümlesini kurarak Türkiye’nin başta Covid 19 salgını olmak üzere diğer ülkelere yaptığı, yapmaya hazır olduğu sağlık hizmetlerinden bahsetti.  Ülkemizin dijital sağlık alt yapısı sayesinde Covid 19 salgınında toplum sağlığına güçlü ve etkin bir şekilde mücadele ederek dünyada örnek teşkil ettiğini, sağlıkta ülkeler arası etkileşimin önemini vurguladı. HİMSS 6 ve 7. Seviyede bulunan hastane sayımızın Avrupa da birinci sırada olduğunu belirtti.

Yabancı Sağlık Bakanları da yaptıkları selamlama konuşmasında memnuniyetlerini ve Türkiye’nin sağlıkta geldiği noktanın önemine vurgu yaptılar. Kongreye Sağlık Bakan Yardımcımız Prof.Dr. Sabahattin AYDIN ve Doç.Dr. Tolga TOLUNAY’da katılım yaparak sunum ve oturum başkanı olarak görev almıştır.

Türkiye çapında HİMSS 6 ve HİMSS 7 belgesi almaya hak kazanan hastanelere ödülleri Sağlık Bakanı Yardımcımız Dr. Şuayip BİRİNCİ, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. Mahir ÜLGÜ ve HİMSS Türkiye Direktörü İlker KÖSE tarafından verildi. Kongreye hastanemizi temsilen katılan Başhekimimiz Dr. Salih ÇALIK HİMSS 6  ödülünü Bakan Yardımcımız Dr. Şuayip BİRİNCİ’den aldı.

HİMSS 6 ödülünün hastanemize kazandırılmasında emeği geçen yöneticilerimize, birim sorumlularımıza ve tüm sağlık çalışanlarımıza içten teşekkür ediyoruz. HİMSS 7 ödülünü almak için tüm çalışanlarımızın iş birliği ile bugünden yarına çalışmaya başladığımızı gururla belirtmek istiyoruz. HİMSS 7 ve yeni hastanemizle Dijital Pendik olmaya hazırlanıyoruz.

• hm12.jpeg
  • WhatsApp Image 2021-11-22 at 11.36.39 (1).jpeg